Nieuwsarchief

December 2017 Foekema Plaatbewerking BV heeft bij MML een nieuwe EAGLE Inspire 10kw Fiberlaser met automatisering besteld. Hiermee hebben wij tot zover ons bekend, met zijn 10kW, de primeur van Benelux! Maximaal te verwerken plaatafmetingen zijn 2000 x 4000 mm die automatisch worden geladen en ontladen.

 

 

 

 December 2016 Foekema Plaatbewerking BV heeft een nieuwe kantbank van het merk Safan-Darley aangeschaft. De Safan E-brake is in tegenstelling tot onze andere 3 kantbanken een servo-electrisch gestuurde machine i.p.v. hydraulisch. De machine drukt 100 ton op 3100mm breed, waardoor deze geschikt is voor het verwerken van dunner plaatwerk.


 

Juni 2015 Foekema Plaatbewerking BV heeft een Plasma/Autogeen snijmachine van het merk SATO aangeschaft. De machine heeft een snijbereik van 3200mm x 8800mm en kan met de Plasmabron maximaal 50mm dik Staal, RVS en Aluminium snijden. Dit dankzij de Thermal Dynamics Plasmabron (300 ampère) met waterinjectie. De autogeen-brander kan tot maximaal 150mm dikte snijden!! Hierdoor kunnen wij voortaan alle werkzaamheden in eigen huis houden. De machine wordt in september bij ons in een aparte hal geïnstalleerd en in bedrijf genomen. 

 

 


Maart 2015 Foekema Plaatbewerking BV heeft een innovatieve hoekafrondingsmachine aangeschaft van het merk NS Maquinas. Na vergelijking van verschillende merken en uitvoeringen was de NS DM1100C al snel onze beste keus. Importeur Hevami oppervlaktetechniek heeft na een goed advies de machine geleverd. In tegenstelling tot andere machines kan de DM1100C ook kleine onderdelen verwerken, zelfs afmetingen van 25x25mm zijn haalbaar! Hierdoor kunnen nagenoeg complete orders worden voorzien van een hoek en gat afronding met dezelfde finish. 

 Januari 2015 Foekema Plaatbewerking BV heeft het achterliggende pand, waar tot voorheen Wevano Machinery was gevestigd, aangekocht. In dit pand zijn in 2005 de activiteiten van Foekema Plaatbewerking opgestart, als extra tak van het voormalige Foekema Machinebouw BV (zie archieffoto, vanaf 2008 Wevano Machinery). Hierbij is ons productie oppervlak uitgebreid naar 2750m². Dit pand zal worden gebruikt voor opslag van voorradig plaatmateriaal, gereed product en expeditie daarvan. Daarnaast biedt dit plaats voor nieuwe activiteiten van Foekema Plaatbewerking BV waarover wij uw spoedig zullen informeren.


 

 

Juli 2014 Nadat er in totaal 12 buispalen zijn geheid om de machines voldoende draagkracht te kunnen geven, wordt de 400 tons DURMA kantbank als eerste geplaatst. Aansluitend wordt de PRIMA Platino lasersnijmachine geplaatst en in bedrijf gesteld. We hopen na een testperiode begin augustus beide machines in productie te kunnen nemen.

 

 

 

 

 


April 2014 Foekema Plaatbewerking BV heeft geïnvesteerd in een 2e lasersnijmachine en een DURMA CNC-kantbank. De laser, een Prima Platino met een Rofin Slab laserbron (4kw) kan plaatmateriaal tot 2000x4000mmx20mm verwerken. De kantbank betreft wederom een Durma, type AD-S 40400, met maar liefst een capaciteit van 400 ton op een lengte van 4000mm! Nu is er bij ons bijna geen "nee" meer te koop. Beide machine's worden medio juli 2014 opgeleverd. Hierdoor kunnen wij u als toeleverancier meer mogelijkheden bieden, ook in het grotere en zwaardere segment.

 

 


Augustus 2013 Foekema Plaatbewerking BV heeft het achterliggende pand van het voormalige ATOP-Jachtbouw gekocht. Dit is tevens het eerste pand waar eigenaar Johan Foekema in 1999 zijn eerste machines bouwde als jonge zelfstandig ondernemer. Op de foto zijn de voorbereidingen getroffen voor het storten van een nieuwe werkvloer. Het oppervlak van dit pand bedraagt 400 m² waardoor het totale productieoppervlak van Foekema is uitgebreid naar maar liefst 1800 m². In deze hal zal de straalcabine voor het glasparelen van RVS worden geïnstalleerd. Ook verhuist de lasafdeling van aluminium en RVS naar deze locatie. Verder zullen we in deze hal de prototypes van onze klanten afmonteren.

 


April 2013 In de lasersnijhal van Foekema Plaatbewerking zijn 2 nieuwe bovenloopkranen geplaatst door fabrikant ABUS. De bovenloopkranen hebben een maximaal hijsvermogen van 3,2 ton. Bij de haak is een voeding gemonteerd voor de vacuümheffer waarmee wij op elke gewenste plaats in de hal platen kunnen oppakken. Tevens kan er op een display het gewicht van de last worden afgelezen. In 2012 zijn bij de nieuwbouw van onze constructie-lashal 2 nieuwe DEMAG bovenloopkranen geleverd, ook met capaciteiten van 3,2 ton. Wij beschikken nu over 6 bovenloopkranen die nagenoeg elke m² van onze werkvloer kunnen bereiken.